Ce înseamnă perioada sărbătorilor de Crăciun?

Îți spunem noi, voluntarii și partenerii campaniei ,, Crăciunul intr-o cutie de pantofi”. Perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă și evenimente caritabile și campanii cu ocazia Crăciunului. Pentru că se apropie cu pași mărunți perioada sărbătorilor, foarte mulți dintre noi am început să ne gândim deja la Crăciun și ne-am întrebat ce cadouri să oferim, ce să punem pe masa de crăciun, ce prieteni vom avea lângă noi, dar……. să nu uităm că există numeroase familii cu venituri reduse, poate chiar insuficiente, care nu iși permit un astfel de lux.

În întâmpinarea lor venim noi. Nu ar trebui să existe în lume copil care să nu simtă bucuria sărbătorilor de iarnă prin primirea a cel puțin un cadou de crăciun, cum nu ar trebui să existe oameni pretutindeni care să nu simtă cu adevărat această sărbătoare ce unește oamenii, care îi face să se simtă mai buni, mai iertători, mai aproape de semenii lor.

Și cum am putea face asta? Cum ? Prin participarea noastră a tuturor, a celor care știm cum este să simți bucuria de a dărui, de a face un copil fericit, de a reuși să obținem drept recompensă din partea lor ,, nevinovatele zâmbete”.

Dacă vrei să participi la acest eveniment aflat la a V-a ediție ,, Crăciunul într-o cutie de pantofi” poți să o faci începând cu data de 09.11.2015 – 25.12.2015, putând dărui orice într-o cutie de carton (preferabil de pantofi) pe care să lipiți o etichetă cu vârsta și sexul destinatarului (ex: fata 6 ani) care poate cuprinde: o jucărie (fericirea oricărui copil), dulciuri (e viața destul de amară ), obiecte de igienă personală (lux pentru copiii noștri), un obiect vestimentar-pentru a fi folosit iarna (mănuși, fular, căciuliță) și produse ce ne duc cu gândul la educație (carte, caiet, pix, carioci, culori,etc.)

Astfel, ai ocazia să faci o faptă bună simțind că ai creat o stare de bine pentru cei care vor primi cadourile tale și astfel să intre în spiritul Crăciunului.

Voluntarii se vor transforma în această prioadă în ,,Moș Crăciun” și ,,Spiridușii” lui, încercând să creeze magia sărbătorilor de iarnă în casele acelor copii minunați și reușind măcar pentru o zi să la îndeplinim dorințele.

Noi, ne vom asigura după aceea că aceste cadouri, aranjate și ambalate în hârtie frumos colorată și puse într-o cutie de pantofi, vor ajunge la copii potriviți. Și vor ajunge. Vă vom ține la curent, ne vom asigura că starea de spirit creată de sărbătoarea Crăciunului ce a pătruns în casele voastre va ajunge și în casele lor.
Ne propunem aproape imposibilul: 3.000 de copii. Am plecat de la 500 de copii în urma cu 4 ani, și în fiecare an, de fiecare Crăciun am mărit numărul lor cu încă 500 și tot așa.

De acest Crăciun ne-am propus să ajungem la:

  • 30 de copii din Centrul de Zi PLATO SCHOOL – A.S.P.V.

70 de copii si personae cu dizabilităţi, beneficiari ai Asociaţiei Salvând un Suflet salvăm Viitorul;

750 copii din comunitatea defavorizată Valea Corbului – com. Călineşti;

  • 500 copii din localitatea Săpata;
  • 350 copii din comunitatea Cetățeni;
  • 50 copii cazuri sociale din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 Pitești;
  • 150 cazuri sociale din cadrul Direcției de Asistență Socială a municipiului Pitești;
  • 550 copii din comunitatea Streaua şi zona Blocuri – oraş Ştefăneşti;
  • 400 copii din comunitatea Tufanu cu Icoana – com. Mălureni;
  • 150 copii din comunitatea Troislavi – com. Micești.

Fiecare dintre ei, înseamnă un destin, o viaţă la limita subzistenţei, lacrimi, şi condamnare la sărăcie. Fiecare dintre ei, poate fi salvat văzând că există în lume şi altceva decât ceea ce i se spune zilnic. Va crede, şi într-o bună zi, va şti că cineva “acolo sus” îl iubeşte. Cineva care nu l-a uitat în niciun an, Cineva, sau ceva ce va face ca minunile să devină viaţă trăită iar visele, realitate.

Campania ,,Crăciunul într-o cutie de pantofi” este organizată de Asociatia ,,Sprijin pentru Viata”, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, Asociația ,,Dăruind vei dobândi XXI”, ,,Teatrul pentru Toți” și postul de televiziune Arges TV.

Pachetele cadou pot fi trimise în următoarele locații:

-,,Sprijin pentru Viață” -Pitești, str. Vasile Lupu nr.43, jud. Argeș;

-,,Teatrul pentru Toți”-Pitești, str. Dumbravei nr. 31, jud. Argeș;

-,, Șanse pentru Toți”-centru de recuperare, Pitești, str. Zorilor vis-à-vis de O.P.C.

Ne puteți contacta la tel: Asociatia ,,Sprijin pentru Viata”: 0742/761366; 0744/886123;
Asociația ,, Teatrul pentru Toți”: 0721/528758 (Mihai Savu) .

Vom face tot posibilul ca toate cadourile, toate minunile şi zâmbetele să le surprindem şi apoi să le conectăm iar cu “cei de sus” şi să închidem cercul.

Vă mulţumim pentru faptul că faceţi această lume mai bună! Avem nevoie de ajutorul vostru, vă aşteptăm alături de noi!

 

 

 

 

  • Primele imagini cu ,,depozitul lui Mos Craciun,,. promit ca o sa va tinem la curent cu toate noutatile

pachet

– Nici Liceul Dimitrie Dima nu ne-a uitat. Si anul acesta s-a alaturat campaniei noastre aducand alimente, dulciuri, hainute si jucarii. Multumim celor ce s-au implicat si mai ales domnului director.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Un exemplu bun l-a dat si Scoala Gimnaziala ,,Traian,, prin implicarea de care a dat dovada. An de an colectivul acestei institutii ne-a fost alaturi si ne-a sprijinit in aceasta campanie. Multumim doamnei director Tulea Cristina si colegilor.

2                  3

 

 

,, CRĂCIUNUL INTR-O CUTIE DE PANTOFI!
ACTIVITATE LA Gradinita Tic-Pitic Mioveni PENTRU COPIII CU DIZABILITATI DE LA CENTRUL DE ZI ,,PLATO SCHOOL,, GRUPA FLORILE SI CIUPERCUTE

4             5

                  O noua zi in care spiridusii Mosului au fost pe teren sa colecteze cadourile impachetate cu multa dragoste de elevii din cadrul Scolii nr. 11 Mihai Eminescu pentru acei copii defavorizati care nu au posibilitatea sa simta cu adevarat magia sarbatorilor de iarna, s-a dovedit a fi si de asta data o surpriza placuta pentru noi. Sub indrumarea doamnei Elena Proistosescu careia ii multumim, s-au adunat doar azi aproximativ 200 de pachete cu dulciuri, alimente, hainute, jucarii, rechizite care au ajuns in depozitul lui Mos Craciun. Multumim tuturor celor care azi s-au implicat:cadre didactice, elevi, parinti, cadrelor medicale si nu in ultimul rand colegilor mei de la Jandarmerie.

6

                O alta componenta a campaniei e,,Craciunul intr-o cutie de pantofi,, o reprezinta si persoanele fara adapost din cele doua adaposturi pentru persoanele fara adapost ,,Speranta,, si ,,Nord,, din Municipiul Pitesti. Cu sprijinul si bunavointa unui om de afaceri din Pitesti care a dorit sa ramana in anonimat, beneficiarii celor doua adaposturi au avut parte de o surpriza: Mos Nicolae le-a adus pe langa dulciuri si fructe, si o masa traditionala specifica sarbatorilor de iarna cu toba, sunca, carne, etc. La randul nostru si noi am avut parte de o surpriza placuta: beneficiarii il asteptau pe Mosul impodobind bradutul si ascultand colinde. O alta surpriza am avut-o eu personal de la idoua dintre beneficiare, a venit si la mine Mosul mai devreme putin cu doua buchete superbe de flori. A fost o seara plina de emotie pentru noi toti. Multumim ,,Omului de bine,, pentru ajutorul oferit.

 

789

 

 

O zi mult asteptata de copiii din centrul ,,Crestem impreuna ,,. Pentru ca au fost cuminti, Mosul le- a adus cadouri cu dulciuri, jucarii,rechizite,etc.

123                              456

 

 

 

La gradinita cu program prelungit ,,Armonia,, am fost intampinati de cadrele didactice si de copilasii care asteptau sa-l ajute pe Mosul sa stranga cadourile pentru copii defavorizati. Intr-o atmosfera de Craciun am preluat frumoasele cadouri. Multumim intregului colectiv si doamnei director pentru implicare.

1

 

Multumim si gradinitei cu program prelungit ,,Castelul Fermecat,,pentru implicare.

 

2       3

 

 

90% dintre unităţile de învăţământ din Piteşti, plus Şcoala „Vintilă Brătianu” Ştefăneşti s-au alăturat, până în acest moment, campaniei „Crăciunul într-o cutie de pantofi”, derulate de Asociaţia „Sprijin pentru viaţă”, în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Piteşti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Asociaţia „Dăruind vei dobândi XXI” şi „Teatrul pentru Toţi”. Cu mic, cu mare – preşcolari, şcolari şi studenţi – au pus în cadourile destinate copiilor nevoiaşi haine, jucării, alimente, rechizite etc., dar şi un pic din praful magic al sărbătorilor de iarnă.

Spiriduşii lui Moş Crăciun au ajuns, în această săptămână, în colonia din Zăvoi, pentru a se interesa de condiţia socială a prichindeilor care frecventează grădiniţa din zona denumită „oraşul de carton”.

Şapte suflete care locuiesc într-o baracă vor fi ajutate suplimentar în cadrul campaniei umanitare. O mamă fără niciun venit, un tată pensionat pe baz de boală şi cinci copii care, în ciuda sărăciei, nu au abandonat şcoala sau grădiniţa i-au impresionat până la lacrimi pe voluntari.

11

 

De data asta facem apel la oamenii cu suflet si cu posibilitati materiale care doresc sa ne sprijine cu o MASINA DE SPALAT pentru aceasta familie. Locuiesc 8 suflete intr-o baraca la marginea Pitestiului. Trei adulti si 5 minori. Mama este casnica iar tatal pensionat pe caz de boala. Singurele venituri sunt pensia de handicap si alocatiile celor mici.Cu toate ca traiesc intr-o saracie lucie, parintii isi iubesc copii foarte mult, si-ar da si viata pentru ei.

 

12

 

 

Sediul Directiei de Asistenta Sociala s-a transformat pentru cateva ore in ,,Depozitul,, lui Mos Craciun. Voluntarii campaniei au distribuit 97 de cadouri cu jucarii, hainute, rechizite si 37 pungi cu alimente si dulciuri copiilor beneficiarilor de ajutor social. Multumim celor care ne-au sprijinit si au facut ca acest lucru sa fie posibil.

13

 

 

Spiridusii Mosului au ajuns si la centrul de zi pentru persoane cu dizabilitati ,,Salvand un suflet salvam viitorul,, din Campulung. Datorita presedintei Mihaela Toma care ne-a contactat, presedinta acestui centru, un numar de aproximativ 70 de persoane copii si adulti cu handicap au simtit bucuria sarbatorilor prin venirea Mosului care le-a adus cadouri constand in alimente de baza , dulciuri si plusuri pentru copii.

1a

 

Intr-un loc parca uitat de lume- Valea Mare Pravat din Campulung, Mosul a intalnit peste 800 de copii. Nerabdatori si foarte curiosi atat copii cat si adultii l-au asteptat pe Mosul in curtea scolii care la un moment dat a devenit neincapatoare pentru sufletele care isi doreau sa-l vada pe Mosul. Aici am aflat ca este prima data cand cineva se gandeste sa mearga si in aceasta comunitate defavorizata cu cadouri, iar multi dintre copilasi nu au avut posibilitatea sa-l vada pe Mosul. Datorita voua dragii mei, delor care v-ati facut timp sa fiti alaturi de noi in minunatul nostru proiect, am reusit sa facem fericiti mai multi ingerasi.

 

1b

Leave a Reply