Toate cele 11 creșe din cadrul CÎETCP  funcţionează cu autorizaţie sanitară de funcţionare. Fiecare creșă dispune de următoarele spații și dotări:

Sală de preluare/predare a copiilor

– dotată cu dulăpioare pentru vestimentaţia şi încălţămintea de exterior

– facilitează comunicarea cu părinţii şi examinarea sumară a copiilor pentru identificarea posibilelor probleme de sănătate, caz în care părinţii vor fi îndrumaţi către medicul specialist pediatru sau medicul familiei.

Alimentaţia

– creşele dispun de bloc alimentar propriu, autorizat sanitar- veterinar

 –  prin meniul zilnic se asigură 2 mese principale şi o gustare, meniul fiind adaptat nevoilor nutriţionale ale copiilor de vârstă antepreșcolară, individualizat pe grupe de vârstă 

– spațiul pentru servirea mesei este dotat cu măsuţe, scăunele şi oficiu pentru spălarea, dezinfecţia și depozitarea veselei.

     Joaca

– sala de joacă este spaţioasă, luminoasă, cu ventilaţie naturală şi confort termic.

-sala de joacă este dotată cu mobilier şi jucării adaptate vârstei copiilor, precum şi nevoilor lor de dezvoltare psiho-motorie. În acest spațiu se desfăşoară atât jocul liber, cât şi activităţile educaţionale cuprinse în planificarea anuală.

Somnul

– dormitorul este dotat cu pătuţuri de lemn/pal ( 20 paturi/dormitor) și cazarmament aferent, care oferă copiilor posibilitatea de recreere şi odihnă într-o ambianţă liniştită.

  Igiena 

– sala de baie are în dotare chiuvete, cădițe cu duș, oliţe, butoi dezinfecție olițe, rastel uscare olițe etc. Obiectele sanitare sunt instalate astfel încât să faciliteze accesul uşor al copiilor pentru dobândirea şi exersarea deprinderilor de igienă individuală

– fiecare unitate dispune de sală de separare(izolator) pentru izolarea copiilor bolnavi până la sosirea părinţilor în vederea preluării.

            Fiecare grupă de creșă din cadrul CÎETCP are în dotare aparat de aer condiționat tip consolă, pentru asigurarea unei temperaturi adecvate pe timpul sezonului cald. Aparatele de aer condiționat tip consolă emit fluxuri de aer diferențiate, iar pentru răcire aerul este dirijat în sus, pe verticală, pe lângă perete, astfel că nu se creează curenți de aer care să afecteze sănătatea copiilor. În conformitate cu prevederile legale, în perioada pandemiei de COVID-19, în creșe nu se utilizează aparatele de aer condiționat.

            De asemenea, fiecare grupă de creșă din cadrul CÎETCP are în dotare câte un purificator profesional de aer pentru îmbunătățirea calității aerului. Purificatoarele de aer filtrează aproximativ 99.97% dintre particulele până la 0.1 microni, eliminând din aerul pe care îl respiră copiii în sălile de grupă/dormitoare ale creșei, unde își petrec minim 8 ore în fiecare zi de program, cele mai mici particule de virusuri, praf, acarieni, polen, bacterii, reziduuri biologice, fum, compuși chimici volatili și alți poluanți.

            Din anul 2017, de la preluarea celor 11 creșe de către D.A.S. Pitești și până în prezent, au fost realizate în toate unitățile numeroase lucrări de reparații, investiții și dotări, printre care: reabilitarea instalațiilor electrice în toate creșele, reabilitarea acoperișului Creșei nr. 6 Trivale, diverse lucrări de reparații, zugrăveli, tâmplărie și altele asemenea, schimbarea a 8 lifturi de transport alimente cu platforme moderne confecționate complet din inox, dotarea a 2 blocuri alimentare cu câte un cuptor profesional de patiserie etc.

În perioada 2017-2020, în vederea creșterii capacității creșelor din Municipiul Pitești au fost realizate următoarele demersuri:

  • în toamna anului 2017, au fost înființate 15 noi locuri în cadrul Creșei nr. 6 Trivale
  • în toamna anului 2018, au fost înființate 20 noi locuri în cadrul Creșei Smeurei.