Alimentaţia constituie unul din factorii de bază ai stării de sănătate a copiilor de toate vârstele. În acest sens, în cadrul creşelor se depun eforturi pentru a se asigura o alimentaţie colectivă adaptată vârstei şi stării de sănătate, asigurându-se un aport caloric şi nutritiv în conformitate cu recomandările şi reglementările Ministerului Sănătăţii, în vigoare. Astfel, meniul zilnic cuprinde alimente din toate grupele alimentare: produse lactate, ouă, cereale, carne și produse din carne, legume și fructe, proporția lor fiind adaptată necesarului zilnic de calorii corespunzător vârstei antepreșcolare.
Toate cele 11 creșe din cadrul CÎETCP funcționează cu bloc alimentar propriu, autorizate sanitar-veterinar, dotate cu mașini de gătit profesionale și aparate electrocasnice specifice. Hrana destinată nutriției copiilor care frecventează creșele este preparată strict în cadrul acestor blocuri alimentare, de către personal calificat în domeniu. Respectarea principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copiii din creşe, constituie una dintre priorităţi pentru întreg personalul care este implicat direct sau indirect în acest domeniu. La prepararea hranei destinată nutriției copiilor se utilizează produse alimentare de calitate superioară, precum: fructe și legume calitatea I, carne provenită din pui hrănit 100% cu cereale și crescuți fără utilizarea substanțelor cu acțiune hormonală, carne de curcan provenit din ferme cu regim de creștere natural, ouă cod 1 provenite de la găini crescute în aer liber, zahăr brun, sare de mare, produse lactate de calitate superioară, pâine fără conservanți etc. Deserturile din meniul săptămânal sunt adecvate vârstei antepreșcolare și se prepară exclusiv în regie proprie( spre exemplu salam de biscuiți, plăcintă cu mere, plăcintă cu brănză, brioșe, pandișpan cu fructe, chec etc.).